Stuur een bericht

Organisaties & websites

Op deze pagina vindt u diverse organisaties en verenigingen die voor een mantelzorger in de regio Stadskanaal/Vlagtwedde interessant kunnen zijn. In het kort wordt omschreven wat de organisatie doet. De websites worden steeds onderaan het informatieblokje vermeld.

Humanitas

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in één van de vele projecten. De projecten en activiteiten van Humanitas worden door lokale afdelingen in het hele land georganiseerd. De gemeente Stadskanaal heeft met Humanitas afspraken......(lees meer)

Ledenverenigingen

De Ledenvereniging is een gids in de wereld van wonen, zorg en welzijn. U vindt er een aanbod aan diensten, nieuws, informatie en ledenkorting. Als lid krijgt u producten en diensten gratis, met korting of met extra service. Het lidmaatschap van de Ledenvereniging is voor iedereen......(lees meer)

Kopstoring

Deze website is voor jongeren die een vader of moeder met psychische of verslavingsproblemen hebben. Zij hebben meestal weinig tijd om stil te staan bij zichzelf. Het zijn sterke, zelfstandige mensen. Toch wordt het ook hen wel eens teveel. Op deze website vind je informatie voor, over en door......(lees meer)

Mezzo - landelijke vereniging voor mantelzorgers

Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Voor mensen die dat op eigen wijze willen doen als mantelzorger of vrijwilliger. Samen met 420 aangesloten organisaties biedt Mezzo informatie, advies en steun aan mantelzorgers. Zij zetten zorgvrijwilligers......(lees meer)

NVBS

Mensen die niet of slecht zien krijgen te maken met allerlei dagelijkse beperkingen. De aard of oorzaak van hun aandoening is daarbij ondergeschikt. De NVBS (Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtszienden) biedt hen een kader voor onderlinge steun, informatie-uitwisseling en voor......(lees meer)

Platform Hattinga Verschure

Het Platform Hattinga Verschure is in 2006 opgericht op initiatief van de provincie Groningen en Zorgbelang Groningen. Het bestuur van de stichting bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij hebben affiniteit met mantelzorg of zijn zelf mantelzorger geweest. De belangrijkste doelstelling is het......(lees meer)

Respijtzorg

Door respijtzorg kunnen mantelzorgers ontlast worden of eens vrijaf nemen. Het is een verzamelbegrip van voorzieningen die tijdelijk de mantelzorg overnemen. Zij verlenen dus - beroepsmatig of vrijwillig - respijt. De mantelzorger kan zo op adem komen. Even rust nemen om bijvoorbeeld naar de......(lees meer)

Werk en Mantelzorg

Wanneer u werkt en daarnaast mantelzorger bent, bent u een werkende mantelzorger. De combinatie werk en mantelzorg is niet altijd even gemakkelijk. Zo'n 40% van de werknemers met mantelzorgtaken voelt zich zwaar belast tot overbelast. Een evenwicht tussen zorg, werk en ontspanning is......(lees meer)

Zorgbelang - Veur mekander

Veur Mekander is een bureau voor vriendschap en contacten. De nadruk ligt op leuke activiteiten. Het bureau is bedoeld voor mensen in de provincie Groningen met een psychiatrische achtergrond, die graag contacten en/of vriendschappen willen aangaan en hierbij ondersteuning wensen. Het......(lees meer)