Stuur een bericht

Respijtzorg

Respijtzorg is de zorg die tijdelijk overgenomen wordt van de mantelzorger. Het doel is ervoor te zorgen dat mantelzorgers even tijd voor zichzelf nemen en even bijtanken door de zorgen even te vergeten. Het is belangrijk dat de overname van zorg betrouwbaar, veilig en passend is voor zowel de zorgvrager als de mantelzorger.

Respijtzorg kan geboden worden door beroepskrachten of door vrijwilligers. Of iemand uit uw eigen netwerk. De zorg kan thuis overgenomen worden of buiten het huis, zoals in een logeerhuis of dagopvang. Het kan gaan om een dagdeel per week, een weekeinde of gedurende een vakantie. De zorgverzekeraar kan inlichtingen geven over eventuele vergoedingen. Zie voor een overzicht van de vergoedingen: www.mezzo.nl.

Ook bestaat de mogelijkheid om vrijwilligers voor meerdere dagen de zorg van de mantelzorg over te laten nemen.
Het Steunpunt Mantelzorg heeft vrijwilligers die hier misschien een handje kunnen helpen. Voor nadere informatie zie de folder.
Zie ook www.handeninhuis.nl. Zie ook www.respijtwijzer.nl.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden die er voor u zijn neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg: stuur een e-mail naar mantelzorg@welstad.nl of gebruik het contactformulier.